
ASP MÜHENDİSLİK, YENİ ÜRETİM TESİSİNE TAŞINDI
ASP Mühendislik yeni üretim tesisine taşındı. 'Mimarsinan OSB. 5. Cadde No:17 Melikgazi - Kayseri' adresinde bulunan ASP Mühendislik yeni üretim tesisi ile ilgili olarak firma Genel Müdürü Mehmet Özlü, "İstanbul ve Ukrayna şubelerimizi açtıktan sonra üretim kapasitemizin ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlandığını gördük. Ürünlerimize gelen talep artışını karşılayabilmek, müşterilerimize verdiğimiz termin sürelerini uzatmamak adına üretim tesisimizi modernize etmeye ve üretim alanlarını büyütmeye karar verdik. Bunu da 3 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik." dedi.
ASP Mühendislik yeni üretim tesisi Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde, 6.500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Üretim tesislerini son teknoloji servo makineler, asansör üretimine uygun dizayn edilmiş statik boya fırını, üretim bantları, lazer, punch, puntalama ünitesi ve tamamen iş güvenliği kriterlerine uygun hava kavramalı preslerle dizayn ettiklerini belirten Özlü, "Üretimimizde yalın üretim teknikleri uygulayarak, malzeme ve zaman israfının en üst düzeyde önüne geçtik. Modernizasyon işlerimiz önümüzdeki süreçte de devam edecektir. İnovasyon şirketimiz için en önemli kriterdir." dedi.
Özlü, yeni tesisleri ile birlikte istihdam sayılarının da %30 arttığını, şu anda 62 personel ile faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydederek; "Hedefimiz insan gücüyle yapılan üretimden ziyade, teknolojik olan üretime yönelmek." dedi.
Yeni üretim tesisleri ile birlikte, üretim kapasitelerinin 2017 yılında kurdukları tesise nazaran %100 arttığını da ifade eden ASP Mühendislik Genel Müdürü Mehmet Özlü sözlerine şöyle devam etti:
"Üretim bantları yaptırdık. Tam kapasite çalıştığımız zaman; aylık 3.200 adet kat mekanizması, 2.200 adet kat kapı kasası, 4.000 adet kat kapı paneli, 250 adet kabin kapısı ve aylık 80 adet kabin ve kabin parçaları yapabilme yeteneğine sahibiz.
- Otomatik kapılarımızda köklü yenilikler yaptık
Özellikle asansör otomatik kapısında 2017 yılında çıkardığımız ürünümüzde köklü değişiklikler yaptık. 2020 model bir ürün çıkardık. Müşterilerimizden gelen en ufak eleştirileri bile göz ardı etmedik. Satıştan yıllar sonra çıkabilecek olumsuzlukları, parça yıpranmalarını ve ustaların ergonomilerini düşünerek sadece konforlu çalışan bir kapı değil, yedek parçaya gereksinim duymayacak, duyduğu zaman da kolay bir şekilde ustaların müdahale edebileceği ergonomik bir ürün tasarladık. İddia ediyoruz zaman içerisinde yeni ürünümüzün kalitesini tüm Türkiye duyacak.
-Yeni tesisimizi kurmaktaki en büyük hedefimiz ihracat payımızı arttırmaktı
Yeni tesisimizi kurmaktaki en büyük hedefimiz ihracat payımızı arttırmaktı. Ukrayna Kiev'de açtığımız şubeye ek olarak Rusya bölgesinde de şube açma çalışmamız var. Öncelikli hedefimiz ihracatta belirlediğimiz bölgelerde markalaşmak. Yurtdışı standartları ve yönetmeliklerini kapsamak için ürünlerimizin yangın belgelerinin kapsamlarını genişletiyoruz. Şu anda halihazırda üretimimiz olan otomatik kapı ve kabin ile sınırlı kalmayıp komple paket asansörde; Rusya Federasyonu, Ukrayna, Avrupa ve Afrika kıtalarındaki standartların tamamını sağladığımızı belgelendiriyoruz.
Önümüzdeki 5 yıl için hedeflerimizi şöyle sayabilirim. Üretimimizin %60'ını yurtdışına taşımak ve yurtdışında belirlediğimiz bölgelerde markalaşmak. Bunun yanı sıra iç piyasada ürün kalitemizi ve marka bilinirliğini ön plana çıkarmak. Ayrıca Ar-Ge ekibimize katılan profesyonel, deneyimli personellerimizle birlikte asansör sektörüne, dar alanlarda asansör dizaynı da dahil olmak üzere yeni ürünler kazandırmak."