Bulut Makina Tasarım Merkezi Belgesi’ni Aldı
Bulut Makina'nın sürekli gelişme ve yenilenme isteği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından resmîleştirildi. 2018 yılı Şubat ayı itibarıyla Bulut Makina'nın tasarım faaliyetlerini yürüttüğü merkezin 5746 Sayılı Kanun kapsamında “Tasarım Merkezi Belgesi” almasına karar verildi.
Bulut Makina’nın sürekli gelişme ve yenilenme isteği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından resmîleştirildi. 2018 yılı Şubat ayı itibarıyla Bulut Makina’nın tasarım faaliyetlerini yürüttüğü merkezin 5746 Sayılı Kanun kapsamında “Tasarım Merkezi Belgesi” almasına karar verildi. Bu sertifikayla birlikte, Bulut Makina hâlihazırda devam ettiği projeleri endüstriyel ürün tasarım sistematiği ve disiplini içerisinde gerçekleştirmeye başladığı gibi personellerinin teknik ve sosyal gelişimlerini sürdürebilmeleri için gerekli eğitimlere ağırlık veriyor.
Sürekli inovasyon
Bulut Makina kurulduğu ilk günden beri sürekli olarak kendini geliştiren ve yenileyen bir firma olarak yoluna devam ediyor. Müşterilerinin her türlü projesinde çözüm ortağı olan Bulut Makina’nın bu kültür ana yapıtaşıdır ve firma yönetimi tarafından da en çok gözetilen ve desteklenen özelliğidir.
Asansör montaj hizmeti veren firmalar her zaman en ideal kuyu ölçülerine sahip projelerle karşılaşmıyorlar. Ancak Bulut Makina her türlü zorlu projeyi standart ürün kolaylığında hazırlayarak müşterilerine sunmayı kendisine ilke haline getiriyor. Bulut Makina, projenin başlangıcından bitişine sorunsuz bir çözüm için sürekli inovasyon yapıyor. Bu durum, Bulut Makina’nın hem çok derin teknik bilgi sahibi olmasını hem de müşterileriyle sıkı bağlar kurmasını sağlıyor.
En zorlu projelere en yenilikçi çözümler
Bulut Makina’nın müşterilerine yaptığı bazı özel projelerin bir kaçı şöyle sıralanabilir:
Kuyu dibi 33cm kapasitesi 2.500kg olan soğuk hava deposu için yapılan hidrolik asansör projesi. Kuyu dibinin dar olmasının yanında kuyu derinliğinin gerekenden daha az oluşu bu kapasitede standart çift pistonlu bir ürün kullanılmasına mani olmuştur. Buna rağmen karşılıklı çift semer tipi sistemle proje en verimli hale getirilmiştir.
16.000kg 4 pistonlu 1-1 yandan hidrolik platform asansörü. 4 pistonun senkronize çalışması için özel tesisat sistemiyle döşenmiştir.
3.500kg 1,6m/s 4:1 askı VVVF makinalı araç asansörü projesi.
Dar kuyularda kapı maliyetinden tasarruf etmek için kabin kapısı 3 panel kat kapısı 2 panel asansör projeleri.
Bu projeler, teknik bilgi, detaylı mühendislik ve ustalıkla uygulanarak, çözüm odaklı ürünler ortaya konulması ile gerçekleştirilebilmiştir. Bu başarının kaynağı, öncelikle yönetimin bunu ilke edinen vizyonu, Bulut Makina’nın kuruluşundan bu yana bünyesinde çalışan ustaları ve yılların deneyimine sahip mühendisleri ile teknik kadrosunun iş birliğinin bir sonucudur.