07 Şubat 2021,FUPA ASANSÖR, Asansor Vizyon Dergisi, Asansör Adına tüm Aradıklarınız Bu Sitede

FUPA ASANSÖR

Fupa Asansör AŞ ve Fermator işbirliği ile bu yılın ortalarında başlatılan EN 81 50/20 seminerleri tüm yurt genelinde uygulanmaya devam ediyor. Fupa Asansör tarafından planlanan ve yılsonuna kadar süreceği öngörülen seminerler bu defa BSB ve GETA Asansör firmalarında gerçekleştirildi.

Zaman zaman Fupa Asansör eğitim salonunda da gerçekleştirilen seminerler, Türkiye genelinde sektör paydaşları ile yapılmaya devam ediyor. Seminerlerin son iki tanesi BSB ve GETA Asansör firmalarında tamamlandı. Burada firmalar tarafından yapılan organizasyon ile teknik montaj elemanları ve satış teşkilatlarının katılımı sağlandı. Yoğun katılım sağlanan ve ilginin üst düzey olduğu EN 81 20 / 50 seminerleri, sektörde uygulanış konsepti ile de ayrıca takdirle karşılanıyor.

 

Düzenlenen Eğitim seminerlerinde; Fupa Asansör Yönetim Kurulu Üyesi Can Latif’in açılış konuşmasını takiben AR-GE Müdürü Metin Ağaya sunumlar gerçekleştirdi. Ağaya, EN 81 20/50’ye Genel Bakış konulu sunumunda; uyumlaştırılmış standartlarımızdan EN 81 1/2 ve EN 81 20/50 Standartlarının tarihsel gelişim, geçiş süreçleriyle beraber yolcu, montajcı ve bina sahiplerine getirdiği yenilikleri anlattı.

 

Metin Ağaya’nın sunumunun ardından söz alan Fermator Ortadoğu Direktörü Murat Camgöz, Fermator’ün tanıtım filmi ile birlikte, Türkiye’de ve dünyada farklı asansör otomatik kapı ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen ve bir kısmı pazara arz edilmeye başlayan, önemli bir kısmıda önümüzdeki yıl yoğun olarak kullanılmaya başlanacak olan kapı modelleri ve yeni montaj detaylarını katılımcılarla paylaştı. FermatorYetkilisi Yalçın Araz ise Operator Kart eğitimi kısmında; VVVF5 ve VVVF7 kartlarını çizim ve görsellerle destekleyerek bu alandaki yenilikleri sunarken katılımcıların sorularını cevapladı.

 

Seminerlere katılan sektör çalışanları seminer sonrası demo ürün stantlarında seminer esnasında anlatılan teknik detayları inceleyerek, ürün numuneleri üzerinde work- shop yaptılar ve ürünleri deneyimleme imkanı buldular. Yine seminerler esnasında sektörün en yoğun ihtiyaçlarından bir tanesi olan ağır hizmet ve yoğun trafik için kullanılan Fermator’ün “PREMİUM” kapı modeli de detaylı bir şekilde anlatıldı. “PREMIUM PM” kabin kapısı üzerinde de pratik paylaşımlar yapıldı.

 

Seminerlerin en ilgi çeken bölümlerinden biride henüz Türkiye’de çok yeni olmakla beraber yakın gelecekte ivme kazanacak olan modernizasyon çalışmaları oldu. Bu konuda tak çalıştır (plug & play) diye isimlendirilen Fermator’ün Avrupa’da sıkça uyguladığı sistem; -eski model operatör ve mekanizma çıkartılarak tam o modelin bağlantılarına uygun olarak monte edilen kapıları-, yeni standarda modern ve ekonomik çözümler sunan bir sistem olarak katılımcılara aktarıldı.

 

Seminerler oldukça interaktif bir ortamda gerçekleştirilirken, seminerlerin bitiminde bir hatıra fotoğrafı çekilerek yemek yenildi.

 

Bu arada Fupa Asansör Yönetim Kurulu Üyesi Can Latif ile de kısa bir söyleşi yapma fırsatı bulduk. Kendisine yönelttiğimiz sorulara samimi ve yalın yaklaşımlarla cevap veren Latif’e sektörde yaşanan sorunları ve Fupa Asansör’ün son dönem faaliyetlerini sorduk.

 

Sayın Can Bey, sektörün en yoğun yaşanan sorunları sizce nelerdir?

Bildiğiniz üzere şirketimiz kurulduğu günden bugüne kadar geçen süre içinde hizmet ve kalite odaklı olmayı tercih etmiştir. Başta Alberto Sassi ve Fermator olmak üzere birçok dünya markasının Türkiye distribütörlüğü yaparak hizmet verdiğimiz sektörümüzün bence en büyük sıkıntılarından biri üretici şirketlerimizin AR-GE’ye yeterince ağırlık vermemeleri ve kopyacılığı en kolay yol olarak tercih etmeleridir.

 

Oysa 80 milyonluk dev bir nüfusa sahip ülkemizdeki dinamik nüfus, beraberinde uzun yıllar daha konut açığını sürükleyecektir. Bununla beraber gelişen toplumsal ihtiyaçlar ve değişen yaşam koşulları yaşam alanlarını da beraberinde değiştirmektedir. AVM’ler, hastaneler, otel ve tatil konseptleri, kentsel dönüşüm alanları ile beraber birçok kamu yatırımlarının da gittikçe daha modern bir hale dönüştüğünü gözlemekteyiz.

 

Bu dönüşüm bütün dünya tarafından ve çok uluslu şirketler tarafından iştahla bakılan bir pazar konumunu yaratmaktadır. İnşaat sektörümüzün bu dinamik yapısı dünyada yaşanan yenilik ve teknolojik gelişmeleri çok çabuk kabul etmekte iken, FupaAsansör’ün temsil ettiği bir çok marka ve bu markalara ait ürünler, üst düzey projelerde haklı olarak geniş bir pazar payı bulmaktadır.

 

Tabiî ki yerli üretim yapan üreticilerimizin de bu paralellikte üretim yapması innovasyon öncelli bir anlayış benimsemeleri en büyük arzumuzdur. Fiyat odaklı bir anlayışla davranıp sektörde yaşam savaşı veren birçok firma, günü kurtarmak adına kalite anlayışını alt düzeylere çekerken, aslında sektöre hizmet etmiş olmamaktadırlar. Oysa sektörümüzün kurumsallık düzeyini yükseltmek, hepimizin en asil birincil görevi olmalıdır.

 

Fupa Asansör’ün son dönem faaliyetleri nelerdir? Organizasyonunuzda ne gibi değişiklikler var?

Şirketimizin kapsamlı bir SWOT analizini bu yılın başında tamamen tarafsız, objektif ve samimi bir şekilde gerçekleştirdik. Güçlü ve zayıf yönlerimizi masaya yatırdık. Güçlü yanlarımız zaten kazanımlarımızdı. Ancak uzun yıllardır oluşmuş olan bir kısım zafiyetlerimizden birinin daha fazla pazarda olma ihtiyacı olduğunu samimiyetle tespit ettik. Kapsamlı bir organizasyonel revizyona gittik. Modern, ölçülebilir, bilişimle destekli satış pazarlama yönetimi için adımlar attık. Yazılımlarımızda değişiklikler yaptık. Kadrolarımızın tamamen performansa dayalı çalışma sistematiği içinde olan bir kısım yeni kadro ile takviye ettik. Fupa artık kendini pazarda daha fazla hissettirecektir. Bu çalışma sistematiği yaklaşık 3 aydır uygulanmakta olup pazar oyuncularından da övgüler almaktadır.

 

“Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” mottosunu içselleştiriyoruz. Aslında bu felsefe ile sektörün kurumsallaşabilmesi için öncü bir rol oynamaya çalışıyoruz. Şirketimizdeki bu değişim kısa zamanda etkin bir şekilde rasyolarımıza yansımaya başlamıştır. Bu arada mevcut tesislerimiz büyüme hacmimiz için artık sınırlı gelmeye başladı. Bir süredir planlamasını yaptığımız Gebze/Dilovası fabrika inşaatımızın temellerini atmış bulunuyoruz. Daha modern bir idari, stok ve üretim tesisi olarak hedeflediğimiz projemizin bitmesi ile hızımız 1 kat daha artacaktır.