09 Ocak 2024,GEE, GLOBAL ASANSÖR FUARI 2023: HEM YATAY HEM DİKEY HAREKETLİLİK ODAKLI ULUSLARARASI FUARIN İLK EDİSYONU ETKİN BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI, Asansor Vizyon Dergisi, Asansör Adına tüm Aradıklarınız Bu Sitede

GEE, GLOBAL ASANSÖR FUARI 2023: HEM YATAY HEM DİKEY HAREKETLİLİK ODAKLI ULUSLARARASI FUARIN İLK EDİSYONU ETKİN BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI

GEE - Global Asansör Fuarı ile ziyaretçiler, çok sayıda katılımcı şirketle etkileşim kurma ve tümü MIBA, Milan Uluslararası Yapı Birliği'nde düzenlenen çok çeşitli konferans etkinliklerine katılma fırsatı buldu.

Global Asansör Fuarı (GEE), 15-17 Kasım 2023 tarihleri arasında Fieramilano'da (Rho) gerçekleşti ve uluslararası şirketlerin ve sektör profesyonellerinin ilgisini çekti. MIBA'nın (Milano Uluslararası İnşaat İttifakı) ayrılmaz bir bileşeni olan etkinlik, inşaat sektöründe kapsamlı, birleşik ve geniş bir yelpaze sunan, birbirine bağlı sektörler arasındaki stratejik işbirliğinin bir parçasıydı. Toplamda MIBA, 111 ülkeden 80.000 katılımcıyı ağırladı; 1.350'den fazla şirket katıldı ve 72 ülkeden 427 uluslararası alıcıyla buluştu.

Sektörde önemli bir odak noktası haline gelen etkinlik, operatörlerden ve asansör sektörü uzmanlarından geniş çapta destek aldı. Çin'den sonra dünyanın en büyük asansör ihracatçısı ülkelerinden olan ve bu alanda önemli bir etkiye sahip İtalya'da uzun süredir uluslararası bir platforma ihtiyaç duyuluyordu.

13 farklı ülkeden 118 katılımcının yer aldığı ve başta Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Mısır, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 23 ülkeden 100 yüksek vasıflı alıcıyı ağırlayan GEE, gelişmiş, kapsayıcı ve erişilebilir teknik sunumlar için olağanüstü bir platform olarak ortaya çıktı. Ayrıca yenilikçi ve sürdürülebilir tasarım konseptlerini de ziyaretçileri ile paylaştı.

Aralarında Türkiye, Çin, Fransa ve İspanya'nın da bulunduğu 13 farklı ülkeden 118 katılımcının yer aldığı etkinlik, zengin konferans programlarıyla sektör için bir referans noktası oluşturdu ve firmaların somut taleplerine yanıt verdi. Türkiye'den de Akış Asansör, Artı Kasnak, Asray, Blues of İstanbul, Çelikray, Fenac, Genemek ve Mars Elevator ve GEE - Global Asansör Fuarı'nda stant açan firmalar oldu.

GEE'nin düzenlediği çeşitli konferanslar, onun yalnızca bir iş alanı olarak değil, aynı zamanda sektörün gelişimi ve geleceğe bakışına ilişkin tartışmalar için bir forum olarak da rolünü doğruladı. Bu konuşmalar daha akıllı dikey ve yatay hareketliliği geliştirmeyi amaçladı.

GEE'deki kapsamlı etkinlik ve konferans programı, çeşitli temalarda sektöre dair içgörüler sunarak serginin sunumlarını destekledi. Bunlar, önleyici bakım ve hızlandırılmış müdahaleler için tesislerin dijitalleştirilmesi, 4.0 binalara ve akıllı şehirlere doğru ilerleme, yeni güvenlik ve verimlilik kriterleri, sürdürülebilir inşaat için yaratıcı yaklaşımlar ve 2050 yılına kadar karbon nötr bir Avrupa hedefine ilişkin tartışmaları kapsıyordu. Erişilebilir ve kapsayıcı bir kentsel ortam yaratmak için tesislerin özelleştirilmesi de yapılan sunumlarla vurgulandı.

Bir dizi oturum arasında yer alan "GEE - PAZAR TRENDLERİ: Dikey taşımacılığın geleceği 2023-2033", İtalyan ihracatının öneminin ve endüstri eğitiminin değerinin altını çizerek çeşitli gelişimsel bakış açılarını ele aldı. ANIE Asso Ascensori Başkanı Angelo Fumagalli, "Çin hariç, İtalyan fuarı, özellikle bileşenler ve malzemeler söz konusu olduğunda, birçok yabancı ülkede en saygın fuarlardan biri" dedi. Ana odak noktası güvenlik, şeffaflık ve yenilikçilik olmaya devam ederken, yeni perspektiflere ve özelleştirilmiş yapılara yönelik eğilim de ivme kazanıyor. EFESME Başkan Yardımcısı José Maria Compagni Morales şunları söyledi: “Asansör sektöründe küreselleşme yerini millileşmeye bırakıyor; Projelerin belirli ihtiyaçlara göre uyarlanmasıyla ülkelere dayalı hizmet farklılaştırmasına yönelik artan bir talep var”.

ANACAM ile ortak bir etkinlik olan "GEE - erişilebilirlik ve kapsayıcılık için mekanları ve yapıları yeniden tasarlamak", mekanların en uygun ve kapsayıcı kullanımını amaçlayan evrensel tasarıma doğru bir paradigma değişimi önerdi. Pavia Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği - Mimarlık Yüksek Lisans Derecesi Kursunda Teknik Mimarlık dersi veren Profesör, Mühendis, Ph.D. Alessandro Greco'ya göre, yeni bir yaklaşım zorunlu. Yalnızca mekanın geometrisi ve morfolojisinin değil, aynı zamanda tesisi kullanan bireylerin gereksinimlerinin de anlaşılmasını savunuyor. Greco, çeşitli profesyoneller arasındaki işbirliğini ve bina sakinlerinin aktif katılımını içeren çok disiplinli ve katılımcı planlamanın gerekliliğini vurguluyor.

"GEE - Asansör Dijitalleştirmesi: Yenilik ve Sürdürülebilirliğe Giden Yol" oturumu, çevreyi korumaya yönelik çevre dostu uygulamaların savunulmasına odaklandı. “Şu anda enerji tüketiminin %36'sı binalara atfediliyor; Çevre sorununun aciliyeti inşaat sektörünün aktif katılımını gerektiriyor”, dedi KONE İtalya ve Iberica Müşteri Çözüm Mühendisi Luca Gianazza. Gianazza, bekleme durumundaki güç kullanımını en aza indirmek veya LED ışıklarını asansör kabinlerine entegre etmek gibi eko-verimli çözümlerle başlayarak, giderek daha sürdürülebilir hizmetler geliştirmenin zorunlu olduğunu vurguladı. Ayrıca dijitalleşmenin önleyici bakıma entegrasyonu, enerji tüketiminin azaltılmasına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. “Etkili ve hedefe yönelik müdahaleler, özellikle teknisyenlerin seyahati veya malzeme geri kazanımı açısından çevresel etkiyi şüphesiz azaltıyor. Sorunları daha erken bir aşamada belirlemek her şeyi basitleştirir”, diye açıkladı Schindler'den Alessandro Roversi. "Bu, sistemin yaşam döngüsünün sürekli izlenmesini ve test aşamasında kullanıcılar ile operatörler arasında uzaktan bağlantı kurulmasını sağlayan iki yönlü iletişimi içeren önleyici bakım yoluyla mümkün olabilir".

"GEE - Daha Kapsayıcı, Güvenli, Dijital ve Sürdürülebilir Binalar Oluşturmak için Yenilikçi Teknolojiler 4.0" ve "GEE - Asansör Pazarına Küresel Perspektifler: Gelecekteki Zorluklar ve Fırsatlar" sektörün mevcut ve gelecekteki mxanzarasını araştırdı. Bu oturumlarda sürdürülebilirlik, güvenlik, sistem modernizasyonu ve sosyal beceriler gibi kritik konulara odaklanılarak sektörün potansiyel büyümesi ve beklenen engeller vurgulandı. Messina Üniversitesi Teknik Mimarlık Profesörü Raffaella Lione, "Yaklaşan ilerlemeler aynı zamanda dikey ve yatay hareketliliği bir arada sağlayan kabinlerin yaratılmasını da gerektiriyor. Bu ilerleme, planlamacılar, araştırmacılar, mimarlar ve asansör endüstrisi arasında gelişmiş işbirliği ve sinerjiye güçlü bir şekilde odaklanarak sistem bakımı ve yönetimine yönelik yenilikçi yaklaşımlar gerektiriyor”. dedi.

ANACAM tarafından derlenen verilere göre sektör, İtalya'da 2022'de 3,8 milyar Euro ciro elde etti; doğrudan 19 binin biraz altında işçiyi istihdam ediyor ve büyük çeşitlilik gösteren (küçük zanaatkârlardan büyük çokuluslu şirketlere kadar) 1.900'den fazla şirkete yayılıyor.

Bu pazar ortamında GEE, İtalya'nın ilk Akıllı Şehri ve şimdi aynı zamanda modern sergi merkeziyle "Avrupa'nın 5G başkenti" olan Milano gibi bir şehirde, uluslararası çaptaki sektörü için temsili bir ticaret fuarı etkinliği.

GEE Küresel Asansör Fuarı, dört etkinliği bir araya getiren MIBA, Milan Uluslararası Yapı İttifakı'nın bir parçası. Bunlar, tamamen yatay ve dikey hareketliliğe adanmış GEE – Küresel Asansör Fuarı, yenilikçilik için İtalya'nın önde gelen uluslararası etkinliği, ME-MADE Fuarı sürdürülebilir bina ve muhafaza çözümleri, SMART BUILDING EXPO ev ve bina otomasyonu ve teknolojik entegrasyon etkinliği, İtalya'nın önde gelen ticaret fuarı etkinliği ve Avrupa'da güvenlik ve yangına adanmış ilk fuarlardan biri olan SICUREZZA. Küresel ticaret fuarının ortak paydası, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik yoluyla binaların tasarımı, inşası ve yeniden geliştirilmesi için temel sektörlerin önerdiği çözümleri, malzemeleri ve teknolojileri içerdi.