07 Şubat 2021,İSTANBUL’DA, METROPLAST ASANSÖR SPONSORLUĞUNDA EN 81-20 / 50 EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ, Asansor Vizyon Dergisi, Asansör Adına tüm Aradıklarınız Bu Sitede

İSTANBUL’DA, METROPLAST ASANSÖR SPONSORLUĞUNDA EN 81-20 / 50 EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

2 Şubat Cumartesi günü İstanbul Ataşehir'de, Metroplast sponsorluğunda düzenlenen EN 81-20 / 50 Eğitim Semineri Asansörcüler Grubu Platformu'ndan Turgay Kuluğ tarafından organize edildi. İstanbul Sanayi İl Müdürlüğü, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi tarafından da desteklenen programa çok sayıda asansör profesyoneli katıldı.

Düzenlenen programda EN 81 - 20 / 50 Eğitiminin sunumu RoyalCert Bölge Müdürü Muzaffer Yaşar tarafından yapıldı.

 

Metroplast Genel Müdürü Levent Akdemir; "Sektörün daha ileriye gitmesi için sektörel bazda yapılan bu tip faaliyetlerde sektör paydaşlarının bir araya gelmeleri çok önemli. "

 

22 Şubat Cumartesi günü İstanbul Ataşehir'de, Metroplast sponsorluğunda düzenlenen EN 81-20 / 50 Eğitim Semineri Asansörcüler Grubu Platformu'ndan Turgay Kuluğ tarafından organize edildi. İstanbul Sanayi İl Müdürlüğü, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi tarafından da desteklenen programa çok sayıda asansör profesyoneli katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını sosyal medya paylaşım ağlarından Facebook’ta 20 bini aşan takipçi sayısı olan Asansörcüler Grubu’nun kurucularından Turgay Kuluğ yaptı.

 

“Sosyal Medyada 20 bini aşkın takipçisiyle Asansörcüler Grubu olarak faaliyet göstermemize ve tüm sektörde herkesçe biliniyor olmamıza rağmen ‘biz kimiz?’ sorusuna biraz daha açıklık getirmek istiyorum.” diye sözlerine başlayan Turgay Kuluğ, Asansörcüler Grubu’nun sektörel anlamda tüm Türkiye’yi kapsayan çok geniş bir oluşum olduğunu ifade ederek, “Asansörcüler Grubu olarak; Edirne’den Ardahan’a, İmalatçıların tümünü, montaj ve bakım firmalarımızı, Sanayi Bakanlığını, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nu, A Tipi Muayene Kuruluşlarını ve çalışanlarını, Taşeron hizmeti veren ustalarımızı, İlgili meslek okullarında eğitim gören öğrencilerimizi ve bu okullarda eğitim veren öğretmenlerimizi, Sanayi İl Müdürlüklerini, Ticaret ve Sanayi Odalarını, Belgelendirme Kuruluşlarını da içinde barındıran kocaman bir yapıyız.” dedi.

 

Grup olarak sosyal sorumluluk gerektiren birçok projeyi hayata geçirdiklerini de anlatan Kuluğ sözlerini şöyle sürdürdü: “Değişen teknolojik gelişmelere bakılırsa bence eğitim hepimiz için çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Türkiye’de 7 bölgede 7 program sloganı ile yola çıktık. İşte bunlardan ilkini de İstanbul’da bugün ‘’Güncel Asansör Mevzuatı Eğitim Semineri’’ ile başlattık. Çok faydalı geçeceğine inandığım ve yüksek katılım oranıyla başlattığımız programımız umarım Türkiye’de diğer bölgelerde de aynı oranda karşılık bulur.

 

Tüm bunların yanı sıra bir çok kez önemle vurguladığım çok önemli bir çağrıyı buradan bir kez daha yinelemek istiyorum. Standartlar ve yönetmelikler sektörümüzde hızla değişim gösteriyorken Türk asansör sektörüne düşen çok önemli bir ödev var. İmalatçı ve montaj firmaları bir araya gelerek bir kooperatif yapısı ile birleşmezlerse yerli ve yabancı pazarda oyun içinde kalmaları imkansız hale gelecek. Bu konu bizce çok önemlidir. Kendi ürünlerini kendi içinde üreten, marka değeri yüksek asansörleri son kullanıcıya ulaştırmayı hedefleyen oluşumlar ülkemizde ihtiyaç olmaktan çıkmış adeta mecburiyet haline gelmiştir.

 

Bu konunun sektörde gündem haline gelmesi, sonuç odaklı ve samimi adımlar atılması için başkalarını beklemek yerine durumu uygun olan işletmelerimizi harekete geçmeye davet ediyorum. Sözü fazla uzatmadan ‘birleşin’ diyoruz, hem de henüz geç kalınmamışken.

 

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu da EN 81-20 / 50 Eğitim Seminerinde bir konuşma yaptı. Deniz Kutlu, İstanbul’un inşaat sektörünün en gelişmiş ilçelerinden biri olan Ataşehir’de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. İnşaat sektöründe önemli ölçüde bir durgunluk yaşandığını ifade eden Kutlu, “İnşaat sektöründe yaşanan durgunluğun zaman içerisinde sona ereceğini ümit ediyoruz. Bu bağlamda asansör sektörünün siz değerli temsilcilerini bölgemizdeki inşaat firmaları ile de buluşturmak isteriz. Bu buluşmadan her iki taraf da önemli faydalar sağlayacaktır. Yerli üreticilerimize ve yerli firmalarımıza destek olmak zorundayız.” dedi.

 

Ataşehir’deki asansörlerde yaşanan sorunlara da değinen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu, “İlçemizde asansörlerin yapım aşamasından ziyade daha sonraki kullanım sürecinde ortaya çıkan sorunlarımız var. Yapılan denetimlerde, denetim mekanizmaları ve mevzuat kaynaklı ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz. Hazır, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüzün değerli temsilcileri de buradayken belirtmek isterim ki site yönetimlerine yönelik bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlememiz sorunlarımızın çözümüne katkı sağlayacaktır. Yönetmeliklerdeki hızlı değişim bir sene önce yeşil etiket almış bir asansörün sonraki sene kırmızı etiket almasına sebep oluyor. Bu da site yönetimi ile denetim otoritesi ve asansör firması arasında problem çıkarıyor ve çıkan sorunlar belediyemize de sirayet ediyor. Bu tip sorunların çözümü için daha sıkı işbirliği yapmalı ve tüm taraflar arasında doğru bir iletişim kanalı kurmalıyız.” dedi.

 

İstanbul Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Yardımcısı Şevki Şarlıoğlu konuşmasına yapılan organizasyonu çok beğendiğini ve kendisinin de davet edilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek başladı. Asansörcüler Grubu’na ayrıca teşekkürlerini sunan Şarlıoğlu, “Bugün burada gerek katılım gerekse Ataşehir Belediyemizin hazırlıkları açısından gerçekten çok güzel bir toplantıya imza atılmış. Bu tip organizasyonlara bakanlığımız ve il müdürlüğümüz her zaman destek vermiş, vermeye de devam edecektir.” dedi.

 

İstanbul Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Yardımcısı Şevki Şarlıoğlu asansör sektörüne kurum olarak farklı bir bakış açısıyla yaklaştıklarını belirterek, 2019 yılı içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak denetim anlayışlarını değiştireceklerini söyledi. Şarlıoğlu, “Bu güne kadar sektördeki genel kanı ‘Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri geliyor, cezayı yazıyor ve gidiyor’ şeklindeydi. Biz, kurum olarak bu önyargıyı elimizden geldiğince kırmaya çalışıyoruz. Ancak denetimlerimizde karşılaştığımız uygunsuzluklar karşısında gerekli idari para ceza yaptırımını da uygulamak zorundayız. İdari para cezası yaptırımları ile karşılaşan arkadaşlarımızın bu durumu şahsi olarak algılamak yerine sebeplere odaklanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde görev yapan bakanlık personeli arkadaşlarımızın hiçbir firma yetkilisini tanımadıklarını biliyorsunuz. Dolayısı ile şahsi bir tutum içerisine girilmesi söz konusu olamaz. Denetimlerdeki amacımız kullanılan asansörlerin eksikliklerinin giderilmesi ve daha güvenli hizmet vermelerinin sağlanması. Bu sebeple 2019 yılı içerisinde denetim stratejimizde değişiklik yapma kararı aldık. Stratejimizin ve eylem planımızın ana maddesini eğitimler oluşturuyor. İlk olarak tarama denetimleri ardından da gözetim eğitimleri ve denetimleri gerçekleştireceğiz. Tarama denetimleri ile hangi sektörler neler yapıyorlar? Ne üretiyorlar? sorularına cevap arayacağız. Ardından yapacağımız gözetim faaliyetleri kapsamında da asansör aksamlarına yönelik faaliyetler gerçekleştireceğiz. Buradaki amacımız da aksam üreticilerinin ürettikleri parçaların karşılaması gereken asgari şartları yerine getirip getirmediğini sorgulamak olacak. Gözetim faaliyetleri sonrasında gerekli şartları karşılamayan aksamlar için üreticiler bilgilendirilecek ve bilinçlendirilecek. Yapılan denetimler ile sağlıklı ve güvenli asansör tesis edilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu noktada herhangi bir aracıya gerek duymaksızın il müdürlüğümüze sektörle ve mevzuatla ilgili dilediğiniz her konuda danışabilirsiniz.” diye konuştu.

 

EN 81-20 / 50 Eğitim Seminerinin sponsoru olan Metroplast Asansör’ün Genel Müdürü Levent Akdemir de programda bir konuşma yaptı. Konuşmasına, “Öncelikle böyle bir program organize ederek bizleri bir araya getiren Sayın Turgay Kuluğ’a hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum.” diye başlayan Metroplast Asansör Genel Müdürü Levent Akdemir, bu tarz organizasyonların kolay olmadığını kaydetti. Kendilerinin de daha önce bu tip organizasyonlarda yer aldıklarını, 2007 ve 2011 yıllarında geniş katılımlı iki büyük konferans düzenlediklerini dile getiren Akdemir, başarılı işlerin ciddi emek gerektirdiğini söyledi.

 

Levent Akdemir, sektörün içinden biri ve eski bir dernek başkanı olarak sektörel eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiğini kaydederek şöyle konuştu; “Sektörün daha ileriye gitmesi için sektörel bazda yapılan bu tip faaliyetlerde sektör paydaşlarının bir araya gelmeleri çok önemli. Toplantılarda yapılan fikir alışverişleri, tarafların taleplerinin ve isteklerinin konuşulması, montajcısı ile üreticisi ile denetçisi ile belediyesi ve bakanlığı ile herkesin aynı amaç uğruna birbirlerini anlamaları sonucunda ortaya çıkacak sinerji hem sektörümüze hem de ülkemize önemli faydalar sağlar.

 

Günümüzde bilgiden daha değerli bir şey yoktur. Biz de, Metroplast Asansör olarak bilginin paylaşıldığı böyle bir organizasyonun parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

 

22 Şubat Cumartesi günü İstanbul Ataşehir’de, Metroplast sponsorluğunda, Asansörcüler Grubu Platformu’ndan Turgay Kuluğ organizatörlüğünde, İstanbul Sanayi İl Müdürlüğü, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi desteğiyle düzenlenen EN 81-20 / 50 Eğitim Semineri’nin sunumu RoyalCert Bölge Müdürü Muzaffer Yaşar tarafından gerçekleştirildi.

 

Yapılan konuşmaların ardından başlayan EN 81-20 / 50 Eğitimi ile ilgili sunumunu yapan Muzaffer Yaşar katılımcılara; standardın amacı, kapsamı, tanım ve tarifleri gibi konulardan oluşan giriş bölümünü ardından da standart ile ilgili teknik olarak yapılması gerekenleri anlattı. Program Muzaffer Yaşar’ın TS EN 81-20 / 50 standardının daha önce kullanılan TS EN 81 - 1 + A3 ile farklılıklarını anlatması ve soru cevap bölümü ile son buldu.