08 Şubat 2021,YERLİ ÜRETİM İÇİN AR-GE VE TANITIM ÇALIŞMALARI YAPILMASI ŞART, Asansor Vizyon Dergisi, Asansör Adına tüm Aradıklarınız Bu Sitede

YERLİ ÜRETİM İÇİN AR-GE VE TANITIM ÇALIŞMALARI YAPILMASI ŞART

Boyem Asansör, denge zinciri üretiminde kullandığı hammadde ve DIN766 kalibre zincirler ile sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli ve esnek  1,2kg/m ve 5,2 kg/m aralığında  asansör denge zinciri ve ekipmanlarını bir çok araştırma ve deneye tabi tutarak müşterilerine sunuyor.

2018 yılı başlarında faaliyetlerine başlayan Boyem Asansör, denge zinciri üretiminde kullandığı hammadde ve DIN766 kalibre zincirler ile sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli ve esnek 1,2kg/m ve 5,2 kg/m aralığında asansör denge zinciri ve ekipmanlarını bir çok araştırma ve deneye tabi tutarak müşterilerine sunuyor.

Boyem Asansör Genel Müdürü Yücel Dilibal, 30 yılı aşkın sektör tecrübesi ve saha bilgisini kullanarak zengin tedarikçi ağı ve her koşulda kaliteli üretim ile müşterilerinin yanında olduklarını ifade ederek, “250 metrekarelik bir alana sahip üretim tesisimizde, 12 metre ‘extrtuder’ hat ve 4 personel ile üretimini gerçekleştirdiğimiz asansör denge zincirlerimizi iç pazar satışının yanı sıra; İran, Irak, Ukranya gibi ülkelere doğrudan Rusya ve Balkan Ülkeleri’ne de iç pazardaki müşterilerimiz aracılığı ile dolaylı olarak ihraç ediyoruz.” dedi.

2021 yılında daha büyük bir tesise geçerek mevcut üretim kapasitelerini 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Dilibal, kentsel dönüşüm ve yerli üretim seferberliği ile ilgili olarak;

“Türk İnşaat sektörünün, yeni ve kentsel dönüşüm kapsamında yaptıkları projelerde ihtiyaç duyulan asansörlerin yerli firmalar tarafından üretilmesi, mutlaka sektöre katkı sunacak, bir hareketlilik sağlayacaktır. Bu yerli üretim seferberliğinde firmamız da üstüne düşen görevi yapmış ve yapmaya devam ederek yeni üretimler için hazırdır.

Türk asansör ve yürüyen merdiven sektörünün üretim kabiliyeti kamu kurumlarına ve inşaat sektörüne daha iyi anlatılabilirse yerli üretim kullanımı daha da artacaktır. Asansör sektöründeki firmalarımızın üretim kabiliyetini ve ürünlerini, inşaat sektörüne anlatmak ve tanıtımlarını yapmak için düzenlenen fuarların çoğalması, fuarlara katılım sağlayan firmaların daha çok desteklenmesi teşvik ve avantajların firmalar lehine arttırılması gerekmektedir. Yapılan tanıtımlar ve firmalarımızın Ar-Ge çalışmalarına daha çok yatırım yapması ile üretimdeki kalitenin arttırılması da iç pazardaki olumsuz yerli ürün algısını yıkabilmenin yoludur.

Sadece iç pazarda değil, dış pazarda da Türk müteahhitleri ile asansör sektöründe faaliyet gösteren üretim ve taahhüt firmaları eş güdüm halinde çalışmalı, müteahhitlerimizin yurtdışındaki başarılarını destekleyecek girişimler için meslek örgütleri ile ortak çalışma yapılmalıdır.

‘Sektörümüzde özellikle kamu işlerinde ve kapsamlı projelerde yabancı markaların tercih edildiği gibi bir algı hâkim’ konusuna gelince, aslında bu algı yavaş yavaş değişiyor. Bu algının tamamen ortadan kalkması için mutlaka yerli üretim yapan firmalarımızın Ar-Ge ve tanıtımsal olarak desteklenmesi gerekiyor. Asansör sektör paydaşlarının ‘Silikon Vadisi’ gibi Bölgesel OSB’lerde bir arada etkileşimli çalışmaları da soruna çözüm getirecektir.

Asansör sektörün üretim ve milli ekonomiye katkısını yadsımamak gerekiyor. Bu yapılan üretimlerin, firmalarımız tarafından hangi koşullarda, hangi imkansızlıklarda yapıldığının tespiti gerekir. Üretim yerlerinin fiziki şartlarının mutlaka tespit edilip kamu otoritesi tarafından iyileştirmeler ile ilgili çalışma yapılmalı firmalarımız OSB çatısı altına mutlaka uygun şartlarda organize olamalıdır.Meslek örgütleri de ısrarlı bir şekilde konuyu takip etmelidir.

Asansör Sektörü olarak üretimden doğan gücü, hem ülkenin gelişimi hem çalışanlarımızın refahı için mutlaka iç ve dış pazar olarak gidilemeyen her yere götürebilmeliyiz.” diye konuştu.