ZORLU ASANSÖR
2000 yılında İsmail Melih Zorlu tarafından kurulan Zorlu Asansör, asansör sektöründeki 21 yıllık imalat deneyimi ile üretimine devam ediyor. “Asansör emniyet komponentleri üretiminde uzmanlaşan Zorlu Asansör; fren tertibatı, hız regülatörü ve hidrolik tamponu EN-81-20/50’ye uygun CE sertifikalı olarak üretiyor, iç piyasa ve 45 ülkeye direkt veya paket asansör üreticileri aracılığıyla sevk ediyor.” diyen Zorlu Asansör Kurucusu İsmail Melih Zorlu, Zorlu Asansör’ün ürünlerini CNC tezgahlarında ve 70 kişilik bir montaj ekibimizle ile ürettiklerini söyledi.
Paket asansörler içinde ihraç edilen ürünlerinin ülkelerin kabin imalatçılarına, paket asansörcülerine ve büyük asansör montaj firmalarına ulaşarak firma cirosunun yarısını ihracat faaliyetlerinden elde ettiklerini kaydeden İsmail Melih Zorlu, ağırlıkta Orta Avrupa, eski Sovyet ülkeleri, Kuzey Afrika, Güney Amerika, Orta Doğu ülkeleri olmak üzere ihracatlarını arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
İsmail Melih Zorlu, Zorlu Asansör’ün Ar-Ge ve yeni ürün çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyerek şöyle devam etti:
“Bir emniyet tertibatı olarak belirlenmese bile halat şişesinin tamamen (TS EN13411-6+A1 ve TS EN13411-7+A1)’e uygun üretilmesi gerektiğine inanmaktayız. Kısa sürede buradaki boşluğu firmamıza yakışır şekilde doldurmayı planlamaktayız.
Emniyet komponentleri üretiminde dünya markası olmak hedefi ile kısa süre içinde CE sertifikası ve patenti alınacak olan nominal hızı 4m/sn frenleme hızı 5,06m/sn (P+Q) 5500 kg olan kayma emniyet tertibatı ve nominal hızı 2,5m/sn hidrolik tampon Ar-Ge çalışmaları devam ediyor.
Ürünlerimiz yüksek kalite, uygun fiyat prensiplerinde olmasından dolayı iç ve dış piyasada tercih edilmektedir. Tescil öncesi yapılan testlerde sorunların nedeni ürünlerimiz olmasa dahi verdiğimiz satış sonrası hizmet dolayısıyla iç ve dış piyasalarda Zorlu Asansör, üstünlüğünü kabul ettirmiştir. Bunu; ülkemizde üretilmeye cesaret edilemeyen ürünleri üreterek taçlandırmak bize manevi bir haz vermektedir. Ülkemizde yüksek özellikli asansörlerin yerli firmalar tarafından üretilmesi için onlara yabancı markalarla rekabet edebilecek yüksek kalitede ürünler üretmeyi VİZYONUMUZ olarak belirledik.
Ülkemizde yüksek kalite ürünlerin artması için CE sertifikalı ürünlerin tarafsız kuruluşlar tarafından test edilerek EN-81-20/50 standartlarına uygun olmayan belgeli ürünlerin yasaklanması ve bu ürünlere belge veren kuruluşların yetkilerinin ellerinden alınması konusundaki çalışmaların Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hızlandırılmasının çok önemli olduğu kanısındayım. Kaliteli ürünlerin ülkemize döviz kazandıracağına inanmaktayım.
Yerli ürünlerin dış ülkelerde tercih edilmesinin kalite fiyat performansı ile alakalı olduğu kesindir. Ama kendi ülkemizde kamu binaları ve yüksek özellikli binaların asansör şartnamelerine ithal şartı konması alışkanlığından vazgeçilmesi, malzeme üreticilerimizi bu konuda daha da cesaretlendirilecektir. Kaliteye yönelmenin önü açılacak, ithalat ciroları azalıp ihracat ciroları artacaktır. Bu düşüncelerin ülke kalkınmasına yararı olacağı kanısındayım.”