
TASİAD Başkanı Yasemin Bulut: Türk asansör sanayisinin BİRLİK ve DAYANIŞMA temelinde oluşturduğu gücün adı: ELEVEX
Tüm Asansör Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TASİAD) Başkanı Yasemin Bulut: "ELEVEX Konya Asansör ve Teknolojileri Fuarı Türk asansör sanayinin gücünü birlik ve dayanışma temelinde ortaya koyan çok etkileyici bir organizasyon oldu. ELEVEX Asansör Fuarı ilk kez düzenlenmiş olmasına rağmen beklentilerimizin üzerinde bir performans sergiledi. Katılımcı ve ziyaretçi acısından sektörü kucaklayan bir fuar oldu. Katılımcı firmalar gerek stant tasarımları gerekse ürün bazında çok iyi hazırlanmışlardı. Biz de TASİAD olarak bu güçlü organizasyona, fuarın ikinci günü düzenlediğimiz mesleki eğitim paneliyle destek verdik."
Yasemin Hanım merhaba. ELEVEX'e katılma amacınızı ve bu amaç doğrultusunda beklentilerinizi okurlarımızla paylaşır mısınız?
Merhaba. Türk asansör sanayisinin en büyük buluşması olarak nitelendirilen Konya ELEVEX Asansör ve Teknolojileri Fuarı’na sektörel sivil toplum kuruluşu olarak katılım sağladık. Yoğun katılımla gerçekleşen fuar sürecinde derneğimizin faaliyetleri ve projelerimiz hakkında bilgilendirmeler yaparak, üyelerimizle ve tüm paydaşlarımızla bir arada olma fırsatı yakaladık.
Fuar, beklentilerinizi ne ölçüde karşıladı? Neden?
ELEVEX Konya Asansör ve Teknolojileri Fuarı ilk kez düzenlenmiş olmasına rağmen beklentilerimizin üzerinde bir performans sergiledi. Katılımcı ve ziyaretçi acısından sektörü kucaklayan bir fuar oldu.
Fuarda en çok ilginizi çeken veya etkileyici bulduğunuz şey neydi?
ELEVEX, Türk asansör sanayisinin gücünü birlik ve dayanışma temelinde ortaya koyan çok etkileyici bir organizasyon oldu. Katılımcı firmalar gerek stant tasarımları gerekse ürün bazında çok iyi hazırlanmışlardı. Biz de TASİAD olarak bu güçlü organizasyona, fuarın ikinci günü düzenlediğimiz mesleki eğitim paneliyle destek verdik. Sürdürülebilirlik teması altında yürüttüğümüz eğitim çalışmalarımıza “Asansör Sektöründe Mesleki Eğitime Farkındalık Paneli“ ile bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Elevex Konya Asansör ve Teknolojileri Fuarı kapsamında 23 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz panelimize MEB MTEGM, KTOMEM, BEÜ ALAPLI MYO, TASİS, AYSKAD, İMMİB ERKAN AVCI MTAL, GÜVERCİNLİK ŞEHİT HASAN GÜLHAN MTAL temsilcileri katılım sağladı. Sürdürülebilir kalkınmada mesleki eğitimin önemi, ülkemizde ve dünyada mesleki eğitim çalışmaları, etkinlikte, panelistler değerli sunumları mesleki eğitime farkındalık kazandırmaya çalıştılar.
Fuarda sunulan hizmetler hakkında genel izleniminiz nedir?
İlk defa düzenlenmiş olmasından kaynaklı minik aksaklıklar oldu. Ama bunlar hiç konu edilecek şeyler değildi. Çünkü ortada inanılmaz bir çaba ve gayret vardı. Fuarın enerjisi hepsinin üstesinden geldi.
Standınızda ziyaretçilerle olan etkileşim ve geri bildirimler hakkında ne düşünüyorsunuz?
TASİAD yönetimi olarak bu dönem yürüttüğümüz, Türkiye genelinde yeni üye katılımları ile büyüme stratejimizi fuarda başarıyla sürdürdük. Katılımcı ve ziyaretçi üyelerimizle etkileşimlerimizi arttırdık. Diğer sektörel sivil toplum kuruluşlarımızın temsilci ve başkanları ile bir araya geldik. Sektörel gelişimi destekleme çalışmalarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk.
ELEVEX Konya'da yeni bağlantılar kurma veya fırsatlar bulma açısından nasıl bir deneyim yaşadınız?
ELEVEX Fuarında TASİAD Küresel Etki Grubumuzun yurtdışı bağlantılı çalışmaları için ciddi anlamda network oluşturduk. Önümüzdeki günlerde projelendireceğimiz bu çalışmaların müjdesini de en kısa zamanda sektörümüzle paylaşacağız.
Fuardaki genel atmosfer ve katılımcı profili hakkında ne düşünüyorsunuz?
Fuarın ülkemizin üretim ve ihracat üssü Konya’da yapılmış olmasında dolayı Türkiye’nin her ilinden kolay ulaşım sağlanması yerli asansör firmalarının katılımını arttırdı. Bununla birlikte organizasyonun geniş ihracat portföyü sayesinde yabancı satın almacılar da fuara katılanların yüzünü güldürdü.
Fuarda gördüğünüz yenilikler veya inovasyonlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Teknik ve estetik açıdan güzel düşünülmüş, profesyonel hazırlanmış stantlar fuarda göz doldurdu. Ancak Türk asansör sanayisinin dünya çapında markalaşması için yüksek teknoloji ürün üretimi konusunda daha çok AR-GE yapılması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Dış ticaretimizin artması için katma değeri yüksek, teknolojik gelişmeleri entegre edeceğimiz ürünler üreterek, doğru pazarlama teknikleri ile global pazarlarda yerimizi almalıyız.
Fuara katılmadan önceki beklentilerinizle fuar sonrası deneyiminizi karşılaştırdığınızda nasıl bir sonuç elde ettiniz?
ELEVEX, TASİAD için her bakımdan çok verimli bir fuar oldu. Sektörel sorumluluğumuzun gereklerini yerine getirerek, bütüncül ve kapsayıcı sivil toplum gücümüzü ortaya koyduk. ELEVEX ile sektörle ilgili her organizasyonda aktif çalışmalarla var olacağımızı bir kez daha göstermiş olduk.
Bu fuara tekrar katılmayı düşünüyor musunuz? Neden?
Kesinlikle katılacağız. Türk asansör sektörünün öncü, köklü ve lider sivil toplum kuruluşu olarak sorunlara kalıcı çözümler üreteceğimiz, daha organizasyonel, daha verimli etkinliklerle sektörümüzle bağlarımızı geliştirmeyi hedeflediğimiz ELEVEX fuarlarına katılmak TASİAD için önemli bir deneyim olacak.
Fuarın genel olarak sektörümüz üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu düşünüyorsunuz?
Ülkemizde yüksek enflasyonun yansıması olan ekonomik daralma karşısında nefes aldıran, firmaların motivasyonunu arttıran alışverişler sektörümüz üzerinde olumlu etki yarattı.
Fuara katılımınızın STK'nıza veya kişisel işinize sağladığı en büyük fayda ne oldu?
Son 25 yılda büyüme gösteren yerli asansör sanayisinin birleşerek bir güç oluşturduğunu görmek, bu gücü dünyaya göstermek ve bu gücün bir parçası olmaktan, bir sanayici, bir STK başkanı ve bir kadın olarak gurur duydum. Ve bu gurur maddi kazanımların çok ötesinde maneviyatı çok yüksek bir değer oldu.
Türk asansör sanayisinin birlik ve dayanışma temelinde oluşturduğu gücün adı: ELEVEX Asansör ve Teknolojileri Fuarı'nın fikren oluşmasında, organize edilmesinde ve düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, başta ELEVEX'in organizatörü Özhan Şerefli olmak üzere bu büyük başarıya imza atan herkesi kutluyorum.