DEVAS Asansör Yeni Üretim Tesisine Taşındı
DEVAS Asansör 1996 yılında,“Engelsiz Bir Yaşam İçin” sloganıyla çıktığı yolda, Kayseri’de engelsiz yaşam üniteleri imalatına başladı. O günden bu güne başarılı geçmişiyle, dünyanın önde gelen engelli platformu tedarikçileri arasına giren Devas, son olarak uzun süredir emek verdiği yeni üretim tesisine taşındı.
DEVAS Asansör Dış Ticaret,
Satış ve Pazarlama Müdürü Özkan Aydın
"DEVAS Asansör Yeni Üretim Tesisine Taşındı"
DEVAS Asansör 1996 yılında,“Engelsiz Bir Yaşam İçin” sloganıyla çıktığı yolda, Kayseri’de engelsiz yaşam üniteleri imalatına başladı. O günden bu güne başarılı geçmişiyle, dünyanın önde gelen engelli platformu tedarikçileri arasına giren Devas, son olarak uzun süredir emek verdiği yeni üretim tesisine taşındı.
DEVAS Asansör Dış Ticaret, Satış ve Pazarlama Müdürü Özkan Aydın’dan Devas Asansör’ün son dönem faaliyetlerini ve yeni üretim tesislerini dinledik. Devas’ın modern üretim tesisinde her türlü mimari engele rağmen dünya çapında; platform asansörleri ürettiğini, kurduğunu ve servis sağladığını kaydeden Aydın, “Şirketimiz, en son teknoloji mühendisliğinin yanı sıra; güvenlik, konfor, verimlilik ve güvenilirlik için tasarlanmış ve titizlikle test edilmiş mekanik ve mikroişlemci teknolojisi ürünlerinde uzmanlaştı. Devas, imal etmiş olduğu ürünlerle alakalı olarak yüzde 92,79 oranında yerli malı kullanımının vermiş olduğu gururla birlikte 2018 yılında 15 bin metrekare alana sahip yeni üretim tesisine taşındı. Burada müşterilerimiz için en iyi üretici olma vizyonundan esinlenerek, gelecekte de yenilikçi ve kullanıcı dostu platform çözümleri geliştirmeye ve bunları dünya pazarına sunmaya devam edeceğiz. 2017 yılında sonsuz vida imalatı makine parkurumuzu bünyemize kattık. Türkiye’de tek sonsuz vida imalatçısı olan Devas, 2018 yılı yatırım programına yeni makine parkurlarını devreye almayı da ekledi. Böylece müşterilerimize kaliteli ve yüksek teknolojili ürünler geliştirerek, ülke çapındaki servislerimiz ile zor iklim koşullarına uygun tasarlanmış asansörlerin, yıllarca sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını ve hayata değer katmasını hedefliyoruz” dedi.
Kimi zaman engelli, kimi zaman özürlü olarak kullanılan ifadelerin her birinin ifade ettiği anlam bakımında birbirinden oldukça farklı olduklarını kaydeden Özkan Aydın, toplumun geneli tarafından aynı anlamdaymış gibi kullanıldığını da söyledi. Aydın; “Oysa ‘sakat’ kelimesi vücudunda hasta veya eksik bir uzuv, organ olma halini, yani fizyoanatomik bir durumu ifade ederken, ‘engelli’ kavramı, günlük yaşama dair temel gereksinimler olan eğitim, ulaşım, erişim v.b. gibi planlamalar yapılırken herkesin göz önüne alınmaması sonucu sakatların mağdur duruma düşürülmesini ifade eder. Bir başka ifadeyle, herkesin kolayca yararlandığı haklardan; toplu ulaşım, eğitim, kamu binalarına ulaşım, hizmetlerinden vb. gibi yararlanamama durumunda sakatlığın değil, engellenmişliğin-engelleyenin sorunsallaştırılması için ‘engelli’ kavramı yaratılmıştır. Devas Asansör imalatını yapmış olduğu ‘Engelli Platformu İmalatına’ hem yatay tip merdiven platformu hem de dikey tip engelli platformu imalatı ve tedariki ile hizmet vermektedir. Yine aynı zamanda yürüyen merdiven, yük ve araç asansörü, hidrolik ünite ve piston gibi benzeri ürünlerin üretimi, tedariki, servis ve montaj hizmetini vermeye ise 2018 yılı itibarı ile başlamıştır. Firmamız 2017 yılında yapmış olduğu imalatın yüzde 45’lik bir oranını Ortadoğu, ağırlıklı olmak üzere ihraç etmiştir. 2018 yılında ise ihracat hedefimizi yüzde 75 olarak belirlemiş bulunmaktayız. Yine bunun yanı sıra özel tasarlamış olduğumuz ‘HOMELİFT’, kuyusuz ve makine dairesiz özel villa veya ev asansörü ile mimari engellere modern çözümler sunmaktayız. Üretmiş olduğumuz ürünler ile alakalı olarak temel hedefimiz; asansör, yürüyen merdiven ve engelli erişim sistemleri çerçevesinde sosyal model kavramına hizmet ederek bunu başarmak için, ilk danışmadan ürünün teslim edilmesine kadar eksiksiz bir hizmet sunmaktır. Her bir projeyi mükemmel bir imalat, planlama ve tasarım ekibiyle birlikte planlıyoruz.
Asansör ve engelli erişim sistemleri çözümlerinde öncelik, geçici ya da kalıcı bir sakatlığı olan bir vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayabiliyor olmasıdır. Herkes, tüm yaşamsal alanlara ulaşmak hakkına sahiptir. Bu, çağdaş toplum olmanın önemli bir gereğidir ve yerel yönetimler ile ilgili kurum ve kuruluşlara bu konuda çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Yerel yönetimler, yaptıkları sosyal ve teknik alt yapı yatırımlarıyla kent mekânlarının şekillenmesinde önemli role sahiptir. Kentsel ulaşım hizmetlerinin, kentteki her türlü açık alan ve yapının özürlüler için ulaşılabilirliğinin yerel yönetimlerce sağlanıyor olması, özürlülerin sosyal yaşama katılmasında fırsat eşitliğini sağlayan en önemli unsurdur” şeklinde konuştu.
DEVAS Asansör Dış Ticaret, Satış ve Pazarlama Müdürü Özkan Aydın dünyada ve Türkiye’de engellilerin iş hayatına ve ekonomiye katkıda bulunmalarına yönelik çıkartılan yasalar ile beraber engellilerin engelsiz bir şekilde ulaşımlarını ve engelleri aşabilmeleri açısından “Engelsiz Yaşam Ünitelerinin” önemine dikkat çekerek şunları söyledi; “Engelsiz yaşam ünitelerinin bu gerekçeler ile birlikte ne kadar önemli ve büyük bir pazar oluşturduğunu görmek mümkün. Son dönemde yasaların da teşvikiyle birlikte engelli asansörü kullanımı önceki senelere göre oldukça yaygınlaşmıştır. Birçok farklı mekânda düz veya dönüşlü merdiven platformu, platform asansörü ve farklı modellerde engelli platformları görmek mümkün olmaktadır. Sosyal mekânlardan özel mülklere, hastanelerden okullara kadar birçok kamu kurum ve kuruluşları çeşitli noktalarda engelli insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına yapılan merdiven platformları, önemli bir çözüm noktası teşkil etmektedir. Engelli erişimine yönelik olarak havuzlarda ve denizlerde bile havuz asansörü sayesinde yazın keyfini çıkarmak artık daha kolay olmaktadır.
Ekonomik anlamda da her bütçeye uygun mimari engellerin engel teşkil etmediği, kuyu dibi gerektirmeyen, özel ölçü, istek ve taleplere göre özel tasarım ve daha da önemlisi belediyelerden ruhsat gerektirmeyen engelli platformları ve merdiven platformları bulmak mümkündür. Bu arada şu bilgiyi de vermekte fayda görüyorum; engelli platformları devlet teşvikleri ile beraber aynı zamanda KDV’den muaftır. Engelli insanların, diğer tüm vatandaşlar gibi hem ülke ekonomisine katkı sağlamaları hem de kendi ekonomik özgürlüklerini kazanma imkânına sahip olabilmeleri açısından iş ve sosyal hayata katılmaları kaçınılmazdır. Bu durumda da yaşamın her alanında engelsiz yaşam ünitelerinin günümüzde ne kadar büyük bir zorunluluk ve sorumluluk olduğunu görmekteyiz. Bu anlamda engelli engelsiz yaşam ünitelerinin; dikey engelli platformu, yatay tip düz veya dönüşlü merdiven platformları gibi, ne kadar ciddi ve büyük bir pazara sahip olduğunu görmek mümkün. Her ne kadar günümüz koşullarında ilgili kurum veya kuruluşlar kişi veya kişiler son çıkartılan yasalardan dolayı bu olaya formalite olarak baksalar da aslında işin özünün formaliteden ziyade, herkesin aynı hak, hukuk ve eşitliğe sahip olduklarını ve bunun yanı sıra engelli insanların engelsiz bir hayata dahil edilmek zorunda olduklarının bir göstergesi olarak algılanmalıdır. Herkes, tüm yaşamsal alanlara ulaşmak hakkına sahiptir. Bu, çağdaş toplum olmanın önemli bir gereğidir ve yerel yönetimlerle, ilgili kurum ve kuruluşlara bu konuda çok büyük sorumluluklar düşmektedir.”